Štědrovečerní večeře třikrát jinak
Přemýšleli jste někdy nad tím, jak probíhá štědrovečerní večeře v ostatních rodinách? Dle výzkumu společnosti Tesco celkem 59 % respondentů nejčastěji večeří kapra s bramborovým salátem. Velmi častou alternativou je pak losos, kterého večeří celkem 20 % respondentů. Následují pak jiné druhy ryb, jako je například treska, pangasius, pstruh, nebo dokonce žralok. Podstatnou část tvoří také strávníci, kteří večeří řízek, anebo se masu úplně vyhýbají.
Bramborový salát je kapitola sama pro sebe. Asi každý z nás by řekl, že jeho salát je ten nejlepší. Nejčastěji se lidé přou, jestli do salátu patří uzenina, či nikoli. Běžně se tedy salát skládá z brambor a majonézy, další ingredience jsou pak dle výzkumu zcela na uvážení strávníků.
Jak má tedy vypadat správná večeře? Okolo 18. hodiny usednout ke stolu s pořádným talířem rybí polévky. Hned po polévce se vrhnout na bramborový salát s kaprem. Pak se jen přesunout ke stromečku a užít si krásné vánoční svátky v okruhu našich blízkých.