Vyplatí se koupit celé kuře? – infografika
U našich slovenských sousedů se „podívali na zoubek“ kuřeti… Tedy spíš tomu, jestli se vyplatí koupit si v obchodě celé kuře, nebo raději jen nějakou část jeho těla. Také už jste se někdy zamýšleli nad tím, jestli je výhodnější nákup stehýnek nebo čtvrtek? Kolik je v té které části kostí a kolik masa? Dnešní infografika nám pomůže trochu se v tomhle kuřecím problému zorientovat.
Výsledek výpočtu se dozvíme hned v první části infografiky – koupí celého kuřete ušetříte 1, 59 Euro, což je cca 44 Kč. Celé kuře je tedy o 29 % levnější, než součet peněz, které bychom zaplatili za jeho jednotlivé části, což znamená, že každé 4. kuře máte zdarma!
A co takhle malý experiment? Co se stane, koupíme-li jen kuřecí prsa s hmotností celého kuřete? Vyjdou nám ještě zajímavější čísla: celé kuře je levnější dokonce o 41 % a ušetříme 2,7 Euro, tedy cca 74 Kč!
Tak dobře, přesvědčili jsme se o tom, že koupit celé kuře je výhodnější. Co ale s tím vším masem? Využít jej můžeme opravdu všechno. Z kůží a trupu lze vykouzlit výbornou polévku, s křidýlky šup na gril a o stehnech a prsou netřeba hovořit – výborných receptů jistě zná každý spoustu.
Ještě vám to nestačí? Pak tu máme 3 pádné důvody pro koupi celého kuřete:
- ušetříme až 30 %
- každá část kuřete má specifickou chuť
- z celého kuřete můžeme využít všechny jeho části.
Dobrou chuť! 🙂
zdroj: kurakralovske.sk
Download this infographic.