Které ovoce skladovat v lednici?

Dáváte veškeré ovoce do lednice? Možná děláte chybu, některé kusy se totiž budou mít lépe v pokojové teplotě. Které to jsou, na to se dnes podíváme spolu s infografikou od korunnycukor.sk. Do ledničky patří například jahody, třešně, maliny a hroznové víno. Naopak banány, jablka, citrusy a ananas nechte raději venku. Jablka, meloun a hrozny navíc nezamrazujte, obsahují příliš mnoho vody – na zamrazení jsou ideální bobuloviny.

Hrušky na rozdíl od jablek skladujte stopkou dolů, bobuloviny nikdy přes uskladněním v lednici nemyjte vodou, začaly by se kazit. Pokud si chcete schovat borůvky na zimu, dejte je do mrazáku. Lednicí a mrazákem ale způsoby zpracování a skladování nekončí: zkuste si například ovoce usušit nebo si udělat vynikající džemy a kompoty, které se vám budou hodit i mimo sezónu.

Některé ovoce nemusíte vůbec dávat do lednice.

Zdroj: korunnycukor.sk